КУЛІНАРНИЙ тімбілдінг В ІСПАНІЇ

Тапас (ісп. Tapas, від слова tapa – «кришка») – це не просто іспанські різноманітні легкі закуски. Тапас – це іспанський спосіб життя! У будь-якому ресторані, барі або кафе їх подають у будь-який час і до будь-якого замовлення вина або пива.
Тапас налаштовує до бесіди, жартів і гарного настрою. «По тапас» ходять великими компаніями і цілими сім’ями, особливо у вихідні та свята.

Тапас – можуть бути, як звичайні оливки або хліб, чіпси або маслини, так і різні бутерброди і страви іспанської кухні. Головне в тапас не склад, а кількість. Воно обов’язково повинно бути невеликим і його має бути багато!


Про походження назви тапас (tapas) відома легенда, пов’язана з королем Альфонсо ХIII, який, будучи в Кадісі, вирішив випити келих вина в міському кафе. Розташувавшись зі своєю свитою на відкритій терасі кафе, він замовив собі херес. У цей момент піднявся сильний вітер з піском, і спритний офіціант, який подав вино королю, накрив келих скибочкою хамона, щоб не запилилося вино. Королю сподобалася ця ідея, він з’їв tapas, запив вином і попросив ще келих з такою ж закускою. З тих пір цей звичай, як свідчить історія, міцно увійшов в іспанську практику.